Kantar Kalibrasyonu

Kantar Kalibrasyonu

Tır Kantarı Kalibrasyonu

Tır Kantar Kalibrasyonu Nedir?

Kantar Kalibrasyon
Kantar Kalibrasyon

Ağırlık ölçümü, her sektörde ihtiyaç duyulan bir hizmettir. Bu hizmetin doğru ve yetkili kuruluşlar tarafından yapılmalı, verimli bir biçimde yapılabilmesi için, etalon ağırlıklar ile doğru kalibrasyon sağlanması gerekmektedir. Tonajlı tartım yapan tır kantarkalibrasyon yapılması ve doğru bir şekilde yetki belgesine sahip firma tarafından, TSE standartları kapsamında yapılması önemlidir. Doğru etalon ağılıklar ile kalibrasyon işlemi yapılmalı, tır kantarı kalibrasyonu etalon ağırlıklar ile doğru kantarın semin üzerinde her köşesinden doğru veriler alınarak kalibrasyon gerçekleştrilmelidir kalibrasyonu bozuk olan bir kantar size maddi zarar verebilir.

 

 

 

Kalibrasyon Nasıl Yapılmalıdır ?

60 Tonluk Kantar için 12 tonluk etalon ağırlık gerekmektedir, 80 tonluk kantar için 16 ton etalon ağırlık gerekmektedir kalibrasyonu yaptıracağınız firmanın yetki belgesi olup olmadığını mutlaka sorgulayınız, kalibrasyon işlemi sonrası uygunluk beyanınızı mutlaka alınız.

 

Kalibrasyon Nelere Dikkat Edilmeli ?

Kantar kalibrasyonu için dikkat edilmesi gerekenler;

  1. Firmanın yetki belgesi var mı ? (süresine dikkat ediniz)
  2. Yetki belgesi kullandığınız indikatörü kapsıyor mu?
  3. Alacağınız uygunluk beyanında loadcell seri numaraları belirtilmiş mi?

 

Kantarların doğası ve çalıştıkları ortamlar nedeniyle Kantarların düzenli aralıklarla, çoğu durumda en az yılda bir kez yeniden kalibrasyonu gerekir. Yüksek maliyetli bir ürünün tartıldığı bazı durumlarda, aylık olarak yeniden kalibrasyon yapılması için talepte bulunulabilir.  yüksek hassasiyetli Sınıf II Kantarlar Sınıf III endüstriyel Kantarlar ve Sınıf IIIHD yüksek kapasiteli Kantarlar kadar izlenebilir Kütle Standartlarını kullanan eğitimli profesyonel teknisyenlerimiz tarafından uygun tır kantarı kalibrasyon hizmetleri sunar .

Bu yazısda, endüstriyel Kantar da yaygın olarak kullanılan dört doğru kantar kalibrasyon inceleyebilirsiniz.

 

Ağırlık Kalibrasyonu

Ağırlık kalibrasyonu, araç kantarlarını kalibre etmek için kullanılan temel yöntemdir. Terazinin ölçümlerinin doğruluğunu belirlemek için sertifikalı test ağırlıklarının kullanılmasını içerir. İşlem tipik olarak bilinen ağırlıkların kantarın veya yük hücrelerinin farklı bölümlerine yerleştirilmesini ve terazinin okumalarının uygulanan ağırlıkla karşılaştırılmasını içerir. Herhangi bir tutarsızlık bulunursa terazinin bilinen ağırlıklara göre ayarlanması için ayarlamalar yapılır. Tartım sistemindeki herhangi bir değişiklik veya aşınmayı hesaba katmak için ağırlık kalibrasyonu periyodik olarak yapılmalıdır.

 

Çift Eksenli Yük Hücresi Kalibrasyonu

Araç kantarlarında genellikle kantarın üzerine stratejik olarak yerleştirilmiş birden fazla yük hücresi kullanılır. Çift eksenli yük hücresi kalibrasyonu, her yük hücresinin ayrı ayrı kalibre edilmesine odaklanan bir yöntemdir. Bilinen ağırlıkların kantar üzerindeki belirli noktalara uygulanmasıyla, her bir yük hücresinden alınan okumalar, kabul edilebilir bir doğruluk aralığında olup olmadıklarını belirlemek için karşılaştırılabilir. Değişiklikler tespit edilirse tüm yük hücrelerinde tutarlılığı sağlamak için ayarlamalar yapılır. Bu yöntem, araç kantarının genel doğruluğunu ve güvenilirliğini korumak için çok önemlidir.

 

Köşe Testi Kantar Kalibrasyonu

Köşe testi kantar kalibrasyonu, kantar üzerindeki eşit olmayan yükleme veya ağırlık dağılımından kaynaklanabilecek potansiyel tartım tutarsızlıklarını gidermek için özel olarak tasarlanmıştır. Bu yöntem, kantarın her köşesine bilinen ağırlıkların yerleştirilmesini ve her köşeden elde edilen değerlerin karşılaştırılmasını içerir. Köşeler arasındaki tutarsızlıklar, yük hücresi performansı veya tartım platformu hizalaması ile ilgili olası sorunlara işaret edebilir. Daha sonra yük dağılımından bağımsız olarak tüm kantar boyunca eşit tartım sağlamak için ayarlamalar yapılır.

 

Sıcaklık Telafisi

Sıcaklık, özellikle gerinim ölçer yük hücreleri veya hassas bileşenler kullanan araç kantarlarının doğruluğunu önemli ölçüde etkileyebilir. Sıcaklık telafisi, sıcaklık değişimlerinin terazinin performansı üzerindeki etkilerini dikkate alan bir kalibrasyon yöntemidir. Sıcaklık sensörleri veya dengeleme algoritmaları kullanılarak terazinin okumaları sıcaklık değişikliklerini hesaba katacak şekilde ayarlanabilir. Bu yöntem, sıcaklıkların değişken olduğu ortamlarda bile hassas ölçümlerin korunmasına yardımcı olur.

Tır Kantarı Kalibrasyonu
Tır Kantarı Kalibrasyonu

Endüstriyel işlemlerde hassas tartım sağlamak için araç kantarlarının doğru kantar kalibrasyonu şarttır. Bu blog yazısında tartışılan dört yöntemi (ağırlık kalibrasyonu, çift eksenli yük hücresi kalibrasyonu, köşe testi kalibrasyonu ve sıcaklık telafisi) uygulayarak, en yüksek doğruluk standartlarını ve ağırlık düzenlemelerine uygunluğu koruyabilirsiniz. Düzenli kalibrasyon yalnızca operasyonel verimliliği artırmakla ve aşırı yüklemeyi önlemekle kalmaz, aynı zamanda güvenliği ve müşteri memnuniyetini de artırır.

Tır Kantarı Modelleri ve Katalog incelemek için tıklayınız.


Kantar Kalibrasyonu Doğru Sonuç için Doğru Alt Yapı Olmalı…!

Doğru Alt Yapı Nasıl Olmalı ?

Tır Kantarı Altyapı Nasıl Olmalı ?

Alacağınız tır kantarı modeli ve zemin için veya zemin üzerine göre alt yapı ölçüleri projesi değişmektedir uzun yıllar kantarınızı sorunsuzca kullanmak istiyorsanız tır kantarı firması ndan alınacağı alt yapı projesine uygun yapmanız gerekmektedir alt yapı yapılırken özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar eğer toprak zemine kurulacak ise tır kantarı mutlaka en az 35 cm c35 beton atmanızı öneriyoruz al yapı için hazırlanacak olan beton içeriği demir donatısı projede belirtildiği gibi olmasına dikkat etmelisiniz aşağıdaki resim ile nasıl bir tır kantarı alt yapı olmalı örnek görebilirsiniz.

Tır Kantarı Altyapısı 
Tır Kantarı Altyapısı

 

 

Tır Kantarı Alt Yapı Projesi

Tır kantarı projesinde dikkat edilmesi gereken ölçüler oldukça önem arz etmekte oluk loadcell ayaklarının geleceği yerler sağlam dayanıklı olmalıdır size tır kantarı firması tarafından iletilen projede küsuratlı sayılar görebilirsiniz (örn: 1604cm)  16mt tır kantarı oturacağı zemini belirtmekte iki rampa aralığı tam olarak 1604 cm olmalı 16mt tır kantarı iki rampa arasına kolayca oturabilmesi amacı ile 2cm sağdan ve soldan pay bırakılmıştır aşağıda örnek  60 tonluk tır kantarı projesini inceleyebilirsiniz.

60 tonluk tır kantarı 
60 Tonluk Tır Kantarı Projesi

 

60 Tonluk Tır Kantarı İçin Nasıl Bir Beton Atılması Gerekiyor ?

60 Tonluk Tır Kantarı koyacağınız zemin en az 35>cm üzeri olmalıdır beton kalitesi C35> üzeri olmalıdır uzun yıllar boyunca kullanacağınız tır kantarı ancak yapacağınız alt yapı kadar sağlam olacaktır sağlam alt yapı 60 tonluk tır kantarı yıllarca aşınma ve baskıya dayanıklı olması yatırımınızı yıllarca güvenle koruyabileceği anlamına gelir.

 

80 Tonluk Tır Kantarı İçin Nasıl Bir Beton Atılması Gerekiyor ?

80 Tonluk Tır Kantarı koyacağınız zemin en az 40>cm üzeri olmalıdır beton kalitesi C35> üzeri olmalıdır uzun yıllar boyunca kullanacağınız tır kantarı ancak yapacağınız alt yapı kadar sağlam olacaktır sağlam alt yapı 80 tonluk tır kantarı yıllarca aşınma ve baskıya dayanıklı olması yatırımınızı yıllarca güvenle koruyabileceği anlamına gelir.

Beton atılırken mutlaka kantarın ayalarına gelecek olan yerlere en az 40X40 10mm çelik plakalar terazide ve aynı kotta konuşması gerekmektedir plakalar eksiksiz bir şekilde projeye uygun şekilde ve ölçülerde konulmalıdır aşağıdaki resimde plaka konumları nasıl koymanız gerektiği gösterilmiştir.

Tır Kantarı Altyapısı 
Tır Kantarı Altyapısı

En doğru kurulum için tır kantarı modeli al yapınıza uygun projeye göre uygulama yapmış olmalısınız tır kantarı firması sizlere projeyi iletmiş olması ve ona uygun doğru bir şekilde yapmış olmanız gerekmektedir aksi durumda bir çok nedenden dolayı kantarınız garanti kapsamı dışı kalabilir.

 

Tır Kantarı Modelleri ve Katalog incelemek için tıklayınız.

Talep Formu

Aşağıdaki Formu Doldurarak Talepte Bulunabilirsiniz.








    Call Now Button